ПІСЛЯДИПЛОМНА ПЕДАГОГІЧНА ОСВІТА: ВИКЛИКИ КОМПАРАТИВІЗМУ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - Штомпель, Георгій (Український педагогічний журнал, 2015)
Окреслюються виклики компаративізму глобалізації щодо післядипломної педагогічної освіти (ППО) у контексті функціонування трикутника знань як системної та безперервної взаємодії освіти, досліджень та інновацій. Обґрунтовується специфіка постбакалаврату як переважання дослідження над навчанням. ППО розглядається як терціарна підсистема після призначення на посаду, що відрізняється від дослужбового ступеневого постбакалаврату вищої освіти міжступеневою підготовкою на бакалавро-магістерському, магістерсько-докторському та постдокторському етапах за напрямами навчання, досліджень або їх поєднання.