ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІР ЗДОРОВ’ЯСПРЯМОВАНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Бєсєдіна, Антоніна (Український педагогічний журнал, 2015)
У статті проаналізовано тлумачення понять сприяння здоров’ю та здоров’я спрямованої діяльності вітчизняних та європейських дослідників. Встановлено, що основні теоретичні підходи, які лежать в основі здоров’яспрямованої діяльності країн – Польщі, Чехії та Угорщини, більше стосуються закладів охорони здоров’я. В аналізованих нами російських та українських документах з досліджуваних питань спільність полягає у формуванні у суб’єктів освітнього процесу досвіду та мотивації щодо активного пошуку оптимальних стратегій, спрямованих на формування власного здоров’я на основі механізмів особистісної самоактуалізації та самореалізації.