МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ РЕАЛІЗАЦІЇ АКСІОЛОГІЧНОГО ПІДХОДУ ДО НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ В ШКОЛІ - Васильєва, Дарина (Український педагогічний журнал, 2016)
У статті розглядається проблема реалізації аксіологічного підходу до навчання математики в школі. Розкриваються методологічні засади впровадження аксіологічного підходу в системі шкільної освіти, визначається місце аксіологічного підходу серед інших методологічних підходів до організації та здійснення навчання; обґрунтовується актуальність використання аксіологічного підходу до навчання математики, висвітлюються окремі шляхи реалізації аксіологічного підходу до навчання математики в школі. Подаються конкретні приклади з уроків математики і позакласних заходів, що стосуються формування ціннісних орієнтацій учнів.