КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ДО ПЛАНУВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ І СИНЕРГІЗМ НАВЧАЛЬНИХ ВПЛИВІВ - Куліненко, Лілія (Український педагогічний журнал, 2016)
У статті розглянуто проблему навчання майбутніх учителів. Виокремлюється потреба застосування компетентнісного підходу до планування результатів навчання та елементів синергетичного підходу до навчання і його активізації. На прикладах педагогічних дій і міжпредметності навчання виявлено синергетичність їх впливу на результати навчально-виховного процесу, показано необхідність використання зазначених факторів під час його планування, особливо в контексті підготовки майбутнього вчителя.