ЗМІСТ І СТРУКТУРА ЗАГАЛЬНОКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ГУМАНІТАРНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Квітка, Оксана (Український педагогічний журнал, 2020)
Визначено, що в сучасному світі відбуваються глобальні соціальні, політичні та економічні зміни в суспільстві. Посилення ролі міжнародних відносин, виникнення інтересу до національного коріння, пробудження національної самосвідомості актуалізують потребу в підготовці висококультурних фахівців. Здійснено сутнісний аналіз змісту і структури загальнокультурної компетентності студентів гуманітарних спеціальностей. Розкрито базові поняття з проблеми дослідження, ролі культурологічної освіти у процесі формування загальнокультурної компетентності майбутніх фахівців, місце ціннісних орієнтацій і духовності в культурологічному вихованні. На підставі зроблених висновків запропоновано напрями подальшого дослідження, а саме дидактичний потенціал гуманітарних дисциплін щодо формування загальнокультурної компетентності студентів.