ОЦІНЮВАННЯ ЧИТАЦЬКИХ УМІНЬ УЧНІВ: АНАЛІЗ АКТУАЛЬНОГО СВІТОВОГО ДОСВІДУ - Гривко, Антоніна (Український педагогічний журнал, 2018)
Згідно з означеними у першій частині пропонованого дослідження читацькими уміннями розкрито суть провідних методик, призначених для оцінювання рівня їх сформованості (ART, CKC, TRT, CCT, Cloze-test, GISA та ін.). Аналіз сучасних досліджень дав змогу зробити висновок про тенденцію до створення комплексної, базованої на сценарії методики оцінювання рівнів сформованості сукупності практично орієнтованих читацьких умінь із урахуванням індивідуальних характеристик читацької діяльності респондентів та особливостей середовища її провадження (динамічне комунікативне середовище, читання електронних чи друкованих текстів).