ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ТЕСТОВИХ МОДЕЛЕЙ НА УРОКАХ ГЕОГРАФІЇ В СТАРШІЙ ШКОЛІ - Удовиченко, Ірина (Український педагогічний журнал, 2018)
У статті розкрито значення тестових вправ в організації освітнього процесу з географії в старшій школі. Відображено вагомість компетентнісного підходу для побудови тестових моделей навчання географії на сучасному етапі розвитку системи освіти. Запропоновано варіант компетентнісно зорієнтованих тестових запитань краєзнавчого спрямування для школярів. Проаналізовано теоретико-методичні основи результативного навчання випускників старшої школи засобами компетентнісно зорієнтованих тестових вправ краєзнавчого спрямування на уроках географії.