ОСВІТНЯ СКЛАДОВА ОСВІТНЬО-НАУКОВИХ ПРОГРАМ ДОКТОРСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ В УНІВЕРСИТЕТАХ ФІНЛЯНДІЇ - Регейло, Ірина; Базелюк, Наталія (Український педагогічний журнал, 2015)
У статті розглядається докторська підготовка у галузі освітніх наук в університетах Фінляндії. Визначено основні чинники: освітньої складової освітньо-наукових програм докторської підготовки: децентралізація; нормативно-правове забезпечення; наявність різноманітних організаційних форм докторських програм та індивідуальної роботи здобувача; чітке визначення змісту освітньої складової докторських програм; оцінювання навчальних досягнень докторантів; функціонування міжуніверситетських докторських програм.