САМООЦІНКА СТАНУ ЗДОРОВ’Я ПЕРШОКУРСНИКІВ ЯК ПОКАЗНИК УСПІШНОЇ АДАПТАЦІЇ: СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Коляда, Наталія; Король, Сергій (Український педагогічний журнал, 2019)
У статті розглядається самооцінка стану здоров’я першокурсників та вивчаються показники успішності соціально-психологічної адаптації. Результати проведеного дослідження дозволяють зробити висновок, що існує негативний кореляційний зв’язок між успішністю соціально-психологічної адаптації та самооцінкою здоров’я першокурсників. Фізіологічною основою продуктивності розумової праці слід вважати поступове впрацювання, збереження звичної послідовності та систематичності у трудовій діяльності, раціональне чергування різних форм праці й відпочинку.