ЮРИДИЧНА ДЕОНТОЛОГІЯ ТА ПРОФЕСІЙНА ЕТИКА ЯК СКЛАДНИКИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВИКЛАДАЧІВ ПРАВОЗНАВСТВА - Геращенко, Віта (Український педагогічний журнал, 2019)
У статті досліджується професійна діяльність викладача правознавства, розкриваються деонтологічні вимоги, які висувають до майбутнього спеціаліста. Особлива увага приділяється формуванню викладача правознавства як професіонала, сприянню вироблення у нього почуття внутрішнього імперативу службового обов’язку та психологічної підготовки до майбутньої професії. Висвітлено зарубіжний і вітчизняний досвіди запровадження етичних правил правника. Підкреслено роль європейських і міжнародних стандартів правничої професії у контексті функціонування правової системи України. Визначено роль та місце деонтологічного підходу до формування світоглядної культури майбутніх викладачів правознавства