ДОСВІД РОЗВИТКУ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ В КРАЇНАХ ЄС – ДЖЕРЕЛО МОДЕРНІЗАЦІЇ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Ярова, Олена (Український педагогічний журнал, 2018)
У статті розглядаються основні напрями реформування початкової освіти в державахчленах ЄС у ХХІ столітті та можливості використання позитивного європейського досвіду в розбудові нової української школи. Аналіз спільних тенденцій розвитку шкільництва в країнах Спільноти та європейський вектор освітньої політики України дають підстави для обґрунтування рекомендацій щодо модернізації національної початкової освіти. Рекомендації структуровано за трьома рівнями (змістовий, організаційний, управлінський) з метою системного охоплення проблемних питань.