МІЖНАРОДНІ ЧИННИКИ РОЗВИТКУ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Мезенцева, Олена (Український педагогічний журнал, 2017)
У статті розглянуто процеси реформування загальної середньої освіти в Україні з позицій міжнародних інтеграційних процесів, проаналізовано та узагальнено чинники впливу на стратегію формування та здійснення державної політики в галузі освіти, виокремлено групи міжнародних чинників розвитку загальної середньої освіти в Україні, а саме: політичні, економічні, соціально-психологічні та етичні, галузеві, інституціональні, демографічні та екологічні. Автором проаналізовано сучасний стан розвитку освіти у ракурсі євроінтеграції, міжнародної співпраці та міжнародної діяльності.