НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС ЯК ОДНА З ПЕРЕДУМОВ ФОРМУВАННЯ КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ШКОЛЯРІВ
pdf (English)

Ключові слова

дидактичні передумови
ключові компетентності
метод
прийом
організація навчання

Як цитувати

Гриненко D. (2015). НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС ЯК ОДНА З ПЕРЕДУМОВ ФОРМУВАННЯ КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ШКОЛЯРІВ. Український Педагогічний журнал, (2), 33–43. вилучено із https://uej.undip.org.ua/index.php/journal/article/view/65

Анотація

Розглядаються дидактичні умови процесу формування ключових компетентностей учнів основної школи. Особливу увагу приділено класифікації дидактичних умов, а також ролі кожної з них у процесі формування тих чи інших компетентностей; обґрунтовано поняття ключової компетентності та навчального процесу у школі, а також запропоновано шляхи вдосконалення шкільної освіти у сфері створення навчальних програм для кожного предмета, організації навчального процесу на занятті, забезпечення сприятливої атмосфери у класі та правильного використання робочого місця дитини залежно від завдань, що виконуються на уроці. Наголошено на найефективніших методах та прийомах, що можуть застосовуватися з метою формування умінь і навичок як компонентів тієї чи іншої ключової компетентності сучасного школяра. Особливий наголос зроблено на методах, що можуть бути використаними для забезпечення вмотивованості учня та усвідомленого засвоєння ним матеріалу в процесі навчання.

pdf (English)
Creative Commons License

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.